Andelsbanklån

Der er en række forskellige udgifter, som eksisterer i vores private økonomi. I dit udgiftsbudget er der fx. internet. Men der er en masse områder, hvor du kan spare nogle gysser. Her er en række gode råd, som du kan benytte til kroner nul.

Den letteste måde for os til at blive velhavende på, er via en pension. Det udtalte en klog vismand . For dig er det normalt den mest realistiske metode at blive stenrig på. Så vi bør spekulere på, at sætte sig mere ind i alderspension, med de værdiskabende alternativer, der findes i din alderspension.

Forsikringer er det vi får i håbet om, aldrig at få dem brugt. Du skal nøje tænke over dine faktiske behov og ikke blot gøre som alle andre. Der er nok forsikringsdækninger, du ikke behøver eller som du godt kan være foruden. Det er en reel risiko, du må medtage. Bagefter du har fravalgt, så handler det om at tage dine forsikringer ned på et bundniveau. Skal din fritidshus forsikring kun dække f.eks. 75.000 kroner og kan du nøjes med en selv risiko på 95.000 kr., hvis din bopæl brænder ned til aske?

Pengeinstitutter er ligeledes et sted, hvor der vil være gode penge at bespare. Uligheden mellem de mest eksklusive og de billige pengeinstitutter er gigantisk. Vi snakker om, op til 3.800 kr månedligt for en traditionel kerne familie og real kredit. Lån til bolig er det største enkelte køb, som man møder. Lån er stor grad den ting du skal være opmærksom på, når du skal tune din privatøkonomi. Et er renter, men også handlekursen er vigtig. Låneomlægning er det, som kan accelerere din private finanser. En vigtigere variabel er afventning af lån. Lån kan sammenlignes med eksaltering af tid. Hvis man kan afvente f.eks. 14 måneder med at låne og i stedet spare op i perioden, så får du nedbragt hovedstolen, men også renteudgifterne.

Er du medlem hos en fagforening, så får du ret til en del fordele. Du kan også spekulere på at udmelde dig. Der er hurtige penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle personer har forceret valg af fagforening i lønaftalen. Men man kan altid vælge blot at have en arbejdsløshedskasse. Fagforeninger kan assistere dig med forsikringer og sundhedsforsikringer – så tænk over om det er det værd at spare pengene, hvis du lider af for eksempel kritisk sygdom.

Maden er det område i din privatøkonomi, som konstituerer den klart største part. Nogle kan overleve for et beskedent rådighedsbeløb, hver md, så er der andremennesker, der bruger enorme summer på f.eks. speciel restaurantmad. Et er når man køber din mad ude på enten spisehus eller take-away – men den absolut store synder er det mad du køber og opvarmer derhjemme. I dette tilfælde er der det klassiske madindkøb i supermarkeder, som man slæber hjem. Desværre er vi skydeskive for fristelser, der betyder at kassebonen eksploderer. Et godt råd er, at du indkøber dine madvarer online, på de mange eSupermarkeder. Her kan man både shoppe traditionelle madindkøb, men også de mange innovative udvalg af madkasser.

Du bør altså beregne dine udgifter, så du minimerer indenfor alle områder af din budget. Derved kan du ende med at være i besiddelse af et langt højere pengebeløb til de sjove elementer af tilværelsen. Tak fordi du så denne side.